Noże japońskie

Noże japońskie

Witam serdecznie.

otwieram restauracje i potrzebuje bardzo dobrych noży do sushi ? Czy zna ktoś firme sprzedającą takie noże ?

Dziękuje za informacje.

Kucharzzz

Posty: 24

 
Raz w życiu miałem w ręce nóż japoński i powiem, że naprawdę ostra rzecz :) Musiałem filetować rybkę i poszło gładko. To jeszcze na praktykach było w restauracji hotelowej nad Bałtykiem:)

Annnna1

Posty: 41

 
Jak będziesz kupować noże to sprawdź przede wszystkim jaką mają twardość. Tego typu dane są najważniejsze, żeby sprawdzić czy taki nóż się do czegokolwiek nada w ogóle.

Pozdrawiam!

Thaniell111

Posty: 30

 
Jeśli zależy Ci na wysokiej twardości stali to w sklepie nipponstyle.eu mają bardzo twarde japońskie noże. Twardość to tutaj od 58 do 60 stopni, także naprawdę grubo. Ja u nich kupuję i nigdy nie miałem problemów z wysyłką.

EEror123

Posty: 20

 
Wiem, że ostatnio dostawców tego rodzaju noży jest coraz więcej. Ja akurat wybrałem ofertę serwisu http://www.macknives.pl, bo mają wyłącznie oryginalne i wszechstronne typy noży. Dobry kontakt, produkty drobiazgowo opisane, nie kupuje się tutaj kota w worku:P

Aga-lloch

Posty: 22

 
Co by nie mówić, jednak japońskie noże moim zdaniem wymiatają. To jest jednak z jednej strony bardzo ładna stylistyka, ale z drugiej też takie rzemieślnicze mistrzostwo.

Ja bardzo lubię noże Mac, korzystam i nie zamieniłbym na inne.

Aleksandeeer

Posty: 36

 
Prawdziwe noże na japońskiej licencji trochę kosztują. Nie ma co się dawać nabrać na super niskie ceny. Taki typ stali nierdzewnej nie może być tani. Do tego trzonek też swoje kosztuje, jeszcze jakieś pudełko i się ładna sumka robi.

szulmar

Posty: 21

 
No z tego co się orientuję to w Japonii akurat na ostrzach się znają:) Nie przez przypadek Samuraje i te sprawy...Ja bym kupował z miejsca, jakby mnie tylko było stać na to...

Kuuurol

Posty: 24

 
Ostatnio zamawiałem noże do swojej restauracji z sushi na http://nipponstyle.eu i generalnie polecam. Bardzo szeroki asortyment, więc nie tylko mają tutaj noże do sushi, ale też do mięs, owoców, warzyw, pieczywa...

Mają certyfikaty na swoje wyroby, także zero ryzyka dla klienta;)

GGG5567

Posty: 48